ΧΙΟΝΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ
Το γλυκάκι το έκανα πολύ υγιεινό χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη και με φυτικό γάλα καρύδας.
Μόνο τα σαβαγιάρ περιείχαν ζάχαρη!!
Υλικά
- 1,5 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με βρώμη
- 3,5 φλυτζάνια γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι επιπλέον για τα σαβαγιάρ
- 3 κοφτές κουταλιές στέβια
- 1 κουτάκι σαντιγί με 50 γραμμάρια γάλα επιπλέον και τρεις κουταλιές στέβια
- καρύδα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εγώ χρησιμοποίησα στέβια αντί για ζάχαρη και γάλα καρύδας αντί για συμβατικό, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε και όσο γλυκό το θέλετε.
- Βουτάμε στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε φόρμα 25cm με τσέρκι,.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη σαντιγί με τα 50 ml γάλα και τη ζάχαρη.
- ΤΟ βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να κρυώσει η κρέμα και στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από την κρέμα τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
- Το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο - τρεις ώρες και Καλή απόλαυση!!