Χιονούλα χωρίς τύψεις



ΧΙΟΝΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Το γλυκάκι το έκανα πολύ υγιεινό χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη και με φυτικό γάλα καρύδας.
Μόνο τα σαβαγιάρ περιείχαν ζάχαρη!!

Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με βρώμη
3,5 φλυτζάνια γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι επιπλέον για τα σαβαγιάρ
3 κοφτές κουταλιές στέβια
1 κουτάκι σαντιγί με 50 γραμμάρια γάλα επιπλέον και τρεις κουταλιές στέβια
καρύδα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εγώ χρησιμοποίησα στέβια αντί για ζάχαρη και γάλα καρύδας αντί για συμβατικό, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε και όσο γλυκό το θέλετε.
Βουτάμε στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε φόρμα 25cm με τσέρκι,.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη σαντιγί με τα 50 ml γάλα και τη ζάχαρη.
ΤΟ βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να κρυώσει η κρέμα και στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από την κρέμα τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
Το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο - τρεις ώρες και Καλή απόλαυση!!


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χιονούλα