Σουφλέ με πατάτες



ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά για το σουφλέ
6 - 7 μέτριες πατάτες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
250 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουτί με 8 τρίγωνα μαλακό τυρί τσένταρ
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
50 γρ. λάδι
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μπαστουνάκια
λίγο αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κίτρινο τυρι μοτσαρέλα, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί πυρέξ βάζουμε τις έτοιμες κομμένες και κρύες πατάτες και προσθέτουμε όλα τά υπόλοιπα υλικά εκτός το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.


Credits:
Lilqna Petrova
Μπαχάρι και κανέλα.
Σουφλέ με πατάτες