Υλικά
- 1/2 κοτόπουλο
- 2 κούπες ρύζι γλασέ
- 1 κ.σ. Φυτίνη
- αλατοπίπερο
- 1 κύβο λαχανικών
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κοτόπουλο και το βγάζουμε να κρυώσει.
- Το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Στο ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο ρίχνουμε το ρυζάκι, την Φυτίνη, αλατοπίπερο και τον κύβο.
- Βράζουμε 10 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
- Μόλις το ρυζάκι είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε στο μούλτι το ασπράδι καλά και προσθέτουμε το κροκάδι, το λεμόνι και το νισεστέ.
- Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη σουπίτσα και ξαναχτυπάμε.
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Δημιουργός συνταγής: Ελενα Μακαρη