Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος



ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Υλικά:
300γρ πέννες βρασμένες
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο, προαιρετικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση: 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου, ρίχνουμε λίγο ιταλικό καρύκευμα, πάπρικα και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι βαρέως τύπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα στήθη κοτόπουλου για 5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. 
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι η ντομάτα και το σπανάκι να μαλακώσουν και να μαραθούν. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. 
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. 
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες ή κύβους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 
Ανακατεύουμε για να ενωθούν και σερβίρουμε!


Credits:
Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος