Δούκισσα άσπρης κουβερτούρας



ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΣΠΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Υλικά
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
500 ml κρέμα γάλακτος
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
2 × 225 γρ. μπισκότα Marie
1 φλ χαλεπιανά (φιστίκια αιγίνης)
1/2 φλ. γλασέ κεράσια

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε αποσύροντας από την φωτιά .
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σπάζουμε τα μπισκότα 5 - 6 κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα χαλεπιανά ολόκληρα και τα κεράσια γλασέ κομμένα στην μέση.
Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου (αφού το αφήσαμε να κρυώσει κάπως) και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού το μείγμα.
Σε ορθογώνια φόρμα βάζουμε πλαστική μεμβράνη (σελοφάν) να εξέχει λίγο από έξω και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Το απλώνουμε με κουτάλα να πάει παντού και στη συνέχεια, φέρνουμε την μεμβράνη προς τα μέσα να καλύψουμε την δούκισσα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή αν είναι νύχτα μέχρι το πρωί.
Ανοίγουμε την μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε με χαλεπιανά αλεσμένα και κεράσια γλασέ.



Credits
Marinos Subaru
Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας.
Δούκισσα άσπρης κουβερτούρας