Υλικά
- 800 γρ. λάχανο, σε κομμάτια
- 2 μικρά κρεμμυδάκια και 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 κ.σ.. γεμάτο πολτό ντομάτας
- 2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κούπες νερό
- 1 κνορ λαχανικών προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.
- Τρίβουμε να βγάλει το άρωμα του και ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κνορ και 2 φλ. νερό.
- Βράζουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι, πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε, στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με λεμόνι.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα