Λαχανόρυζο



ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Υλικά
800 γρ. λάχανο, σε κομμάτια
2 μικρά κρεμμυδάκια και 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένα
2 καρότα μέτρια, τριμμένα
2 κλωνάρια σέλερι
1 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 κ.σ.. γεμάτο πολτό ντομάτας
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λεμόνι
αλάτι 
πιπέρι
2 κούπες νερό
1 κνορ λαχανικών προαιρετικά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.
Τρίβουμε να βγάλει το άρωμα του και ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθούν. 
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κνορ και 2 φλ. νερό.
Βράζουμε για 10 λεπτά. 
Ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι, πιπέρι. 
Σιγοβράζουμε, στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με λεμόνι. 

Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαχανόρυζο