Εύκολη και πολύ νόστιμη κοτόπιτα



ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι νερό περίπου
1/2 φλ. ελαιόλαδο, 100ml
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2.5 κούπες αλεύρι

Για τη γέμιση
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε και κοτόπουλο που έχει περισσέψει)
2 πιπεριές χρωματιστές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για τη μπεσαμέλ
2 ποτήρια γάλα
50 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
1 κρόκος αυγού
1 κούπα ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Προσθέτω και το κοτόπουλο να τσιγαριστεί και αυτό και αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας και σιγά - σιγά προσθέτω το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα.
Όταν πήξει κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αυγό.
Ρίχνω το τυρί και το μείγμα του κοτόπουλου και αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι και τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτω το ξύδι, το αλάτι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το αλείφω με λίγο λάδι και αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί.
Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μπαλάκια.
Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω 1 μπαλάκι, ανοίγω 1 φύλλο, το τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ. και ρίχνω λάδι.
Ανοίγω άλλο 1 φύλλο,  βάζω γέμιση και κλείνω με τα άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα!! 
Τα αλείφω με λάδι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εύκολη και πολύ νόστιμη κοτόπιτα