Κιμαδοπιτάκια με φύλλο σαν σφολιάτα



ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΑΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
200 ml νερό
500 γρ. αλεύρι
1 αυγό
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
λιωμένο βούτυρο για επάλειψη των φύλλων

Ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Το χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα τυλιγουμε στον πλάστη.
Το κόβουμε κατά μήκος, μετά σε τέσσερα κομμάτια, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλιγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. κιμάς
1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
προαιρετικά μισή πιπεριά πράσινη και μισή κόκκινη, κομμένες σε μικρά κυβάκια
ό,τι τυρί θέλει ο καθένας, εγώ έβαλα γκούντα και ενταμ, πηγαίνει όμως και φέτα

Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την πατάτα να μαραθούν.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε τετραγωνο φύλλο όπως τη σφολιάτα.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο γέμιση και τριμμένο τυρί, πιάνουμε τις τέσσερις άκρες, τις φέρνουμε στο κέντρο και κλείνουμε όπως δείχνω στις φωτογραφίες.
Αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά και μετά με αντιστάσεις σύνολο 30 με 35 λεπτά.
Εάν δούμε ότι παίρνουν πολύ χρώμα μετά τα πρώτα 15 λεπτά χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία, ξέρει ο καθένας το φούρνο του.
ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΆΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ.




Κιμαδοπιτάκια με φύλλο σαν σφολιάτα