ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμενο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- ρίγανη
- κουρκουμά
- αλάτι,
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
- Τα περνάμε από το αλεύρι και τινάζουνε ελαφρά να φύγει το περίσσιο.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia
