Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές



ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμενο
1 αυγό
2 κ.σ. λευκό ξύδι
ρίγανη
κουρκουμά
αλάτι, 
πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα περνάμε από το αλεύρι και τινάζουνε ελαφρά να φύγει το περίσσιο.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Γίνονται πεντανόστιμα!


Credits:
Elena Psillia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές