Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΥΛΛΟ

Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ. ξύδι
1/2  κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 μλ νερό
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα, 4 κάτω και 4 πάνω, αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω.
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίσουμε μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο ή λάδι (όπως στην δική μου την περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση 
Ζεματαω το σπανάκι για 2 λεπτά, το στραγγίζω πολύ καλά και το αφήνω να κρυώσει για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο, τριμμένο κατσικίσιο τυρί.



Credits:
Αννα Κασσανδρεια
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο