Ρολάκια με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια



ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά
1000 γρ. περίπου, ίσως λίγο παραπάνω, αλεύρι γ.ο.χ.
300 ml γάλα χλιαρό 
150 γρ. γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
42 γρ. μαγιά νωπή 
200 ml ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο, για τη ζύμη
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, για επάλειψη πριν μπουν στο φούρνο
λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο νερό, μόλις βγουν ζεστά από το φούρνο 

Γέμιση
200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κανελα

Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτω όλα τα υλικά που είναι για ζύμωμα και κάνω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει κάνω μερικά διπλώματα και ανοίγω ένα φύλλο.
Το βουτυρώνω, στρώνω τα υλικά της γέμισης, κάνω ρολό και κόβω σε 15 κομμάτια.
Βάζω τα κομμάτια σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα, τα αφήνω 15 λεπτά και τα αλείφω με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις τα βγάλω ζεστά τα αλείφω με λίγο μελι αραιωμένω με νερό.
Με αυτήν τη ζύμη κάνω και σταφιδόψωμα.


Credits:
Evdokia Bitsakaki
Μπαχάρι και κανέλα.
Ρολάκια με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια