Κότσι στη γάστρα


ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά
3 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτάκι μπίρα
3 - 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο,
χυμό από ένα πορτοκάλι,
2 σκελίδες σκόρδο

Τα χτυπάμε όλα μαζί και αλείφουμε το κότσι με ένα πινέλο.
Το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Στη γάστρα βάζουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, πιπεριές διάφορες χοντροκομμένες, ντομάτα σε φέτες, καρότο σε φέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για δυόμιση ώρες.
Λιώνουμε τα λαχανικά που βάλαμε στη γάστρα και φτιάχνουμε μία σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το Κότσι.


Credits:
Evdokia Bitsakaki
Μπαχάρι και κανέλα.
Κότσι στη γάστρα