Μυρωδάτα κουλουράκια ούζου με γλυκάνισο



ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Η συνταγή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αποδίδεται στον Τσελεμεντέ.
Σας τη δίνω σε ml και γραμμάρια για σίγουρη επιτυχία.
Έβαλα μισό κ.γλ γλυκάνισο αλλά την επόμενη φορά θα βάλω διπλάσιο επειδή μου αρέσει να ακούγεται… λίγο περισσότερο, όχι υπερβολικά πάντως.
Είναι νοστιμότατα, μυρωδάτα και τραγανά.

ΔΟΣΗ ΓΙΑ 33 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
125 ml σπορέλαιο
250 ml ζάχαρη
2 αυγά μέτρια
100 ml ούζο
1/2 έως 1 κ.γ. γλυκάνισο (φουσκωτό), τριμμένο σε μούλτι μαζί με 1 κ.σ ζάχαρη
40 ml χυμό από μισό λεμόνι
490 - 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (έβαλα Αλατίνη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (φουσκωτό)
1/3 κ.γ. αλάτι

Ρίξτε το γλυκάνισο στο ούζο και αφήστε 5 - 10 λεπτά να βγάλει το άρωμά του.
Σε μεγάλο μπολ ρίξτε λάδι, ζάχαρη, αλάτι, αυγά, χτυπήστε με αυγοδάρτη και προσθέστε λεμόνι και το ούζο με το γλυκάνισο.
Ανακατέψτε το μπέικιν στο αλεύρι και ρίξτε το στη λεκάνη, δουλεύοντας με μια κουτάλα. 
Η ζύμη πρέπει να πλάθεται.
Θα κολλάει λίγο στα ακροδάχτυλα αλλά θα στρώσει μετά.
Τυλίξτε την με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί ½ ώρα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Με κομμάτια ζύμης μεγέθους μικρού καρυδιού πλάστε λεπτά κουλουράκια και αραδιάστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να ψηθεί η πρώτη δόση.
Ψήστε τα κουλουράκια για 20 λεπτά αν τα θέλετε ελάχιστα μαλακά στο εσωτερικό τους. 
Για τραγανά μέσα-έξω ψήστε 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από το πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλάσετε.

ΠΗΓΗ: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή