Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 2 μεσαία μαρούλια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- λαδάκι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο κότας
Εκτέλεση
- Πλένουμε και βράζουμε το κοτόπουλο.
- Το βγάζουμε από το ζουμί του, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκοκαλίζουμε.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, και λίγη καπνιστή πάπρικα.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
- Στο ζουμί που βράσαμε το κοτόπουλο ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον κύβο και τα μπαχαρικά.
- Μόλις πάρει βράση το μαρουλάκι ρίχνουμε και το κοτόπουλο.
- Το αφήνουμε λίγο να πιει το πολύ ζουμί και το αυγοκόβουμε.
- Χωρίζουμε ένα ΑΥΓΟ το ασπράδι από τον κρόκο και χτυπάμε πολύ καλά το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το κροκάδι και χτυπάμε πιο ελαφριά καθώς ρίχνουμε και τον ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ.
- Σιγά - σίγα προσθέτουμε και 2 - 3 κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και ανακατεύουμε να ζεσταθεί όλο το μίγμα του αυγού.
- Το ρίχνουμε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.
- Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Δημιουργός συνταγής: Ελενα Μακαρη