Κοτόπουλο φρικασέ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο
2 μεσαία μαρούλια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
λαδάκι
λίγη καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο κότας

Πλένουμε και βράζουμε το κοτόπουλο. 
Το βγάζουμε από το ζουμί του, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκοκαλίζουμε. 
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, και λίγη καπνιστή πάπρικα. 
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. 
Στο ζουμί που βράσαμε το κοτόπουλο ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον κύβο και τα μπαχαρικά. 
Μόλις πάρει βράση το μαρουλάκι ρίχνουμε και το κοτόπουλο. 
Το αφήνουμε λίγο να πιει το πολύ ζουμί και το αυγοκόβουμε. 
Χωρίζουμε ένα ΑΥΓΟ το ασπράδι από τον κρόκο και χτυπάμε πολύ καλά το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το κροκάδι και χτυπάμε πιο ελαφριά καθώς ρίχνουμε και τον ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ. 
Σιγά - σίγα προσθέτουμε και 2 - 3 κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και ανακατεύουμε να ζεσταθεί όλο το μίγμα του αυγού. 
Το ρίχνουμε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού. 
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!


Credits:
Κοτόπουλο φρικασέ