Πάστα Μερέντα



ΠΑΣΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ

Δεν υπάρχει αυτή η πάστα, την κάνω και την ξανακάνω!!
Είναι πανεύκολη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!

Υλικά:
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
120 γρ ηλιέλαιο
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κτσ κακάο σκόνη
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 κτσ υγρή βανίλια
150 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα

Για το πασπάλισμα
300 μλ γάλα

Για την σαντιγί
2 φάκελοι (200 γρ)σαντιγί σε σκόνη
400 μλ γάλα
3 κτσ μερέντα

Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα

Για το στόλισμα
Σταγόνες σοκολάτας
Ταψι 25x30

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, 200 γρ. γάλα, το ηλιέλαιο, την υγρή βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο σκόνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, δοκιμάστε με μιά οδοντογλυφίδα.
Μόλις ψηθεί το βρέχουμε με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους σαντιγί σε σκόνη μαζί με το κρύο γάλα που αναλογεί και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η σαντιγί.
Αφού γίνει η σαντιγί προσθέτουμε και 3 κτσ μερέντα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού περάσει η μια ώρα παίρνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε κομμάτια σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αφήνουμε λίγο να μην ειναι ζεστό.
Περιλούζουμε το γλάσο πάνω από την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα
Μετά από 1/2 ώρα κόβουμε το γλυκό μας και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο για κάθε μας περίσταση.




Credits:
LIVE KITCHEN CHANNEL (συνταγή)
Stella Emmanouil (εκτέλεση)
Μπαχάρι και κανέλα.
Πάστα Μερέντα