Ρολάκια κανέλας (cinammon rolls)



ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (CINNAMON ROLLS)

Υλικα:
Για τη ζύμη
250 γρ. γάλα
9 γρ. ξηρή μαγιά
120 γρ. ζάχαρη
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και λίγο για το άνοιγμα του φύλλου

Γέμιση:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. κανέλα

Φρόστιγκ:
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
1 κ.σ. μέλι
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού άχνη ζάχαρη

Εκτελεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε αρχικά το γάλα και τη μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί στο γάντζο.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Σε ένα πάγκο βάζουμε αλεύρι και με τη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε 12 μέρη.
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για το γλάσο.
Αν είναι πολύ σφιχτό μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα, αν βγει αραιό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Περιχύνουμε το γλάσο στα ψημένα Cinnamon Rolls.


Credits:
Stella Emmanouil
Μπαχάρι και κανέλα.
Ρολάκια κανέλας (cinammon rolls)