Μπιφτεκόπιτες



ΜΠΙΦΤΕΚΟΠΙΤΕΣ

Τα μπιφτέκια ψημένα στο σχαροτήγανο και οι πατατούλες στο φούρνο σε λαδόκολλα σαν τηγανητές με τζατζικάκι, ντοματούλα, κρεμμυδάκι.
Μπουκιά και συχώριο!

Μπιφτέκια
Σε μισό κιλό ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ προσθέτω 4 φέτες ΨΩΜΙ μουλιασμένο σε ΝΕΡΟ και στημένο καλά, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, 3 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 2 κουταλιές ΞΥΔΙ, 1 ΑΥΓΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, λίγο ΚΥΜΙΝΟ και λίγη ΠΑΠΡΙΚΑ.
Ανακατεύω και ζυμώνω πολύ καλά τα υλικά να ενσωματωθούν και αφήνω στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Στη συνέχεια βάζω το σχαροτήγανο πάνω στην εστία να κάψει, το ΛΑΔΩΝΩ με ένα πινέλο και τοποθετώ τα μπιφτέκια.
Τα γυρίζω 2 - 3 φορές και τα πατάω με μία σπάτουλα.

Καθαρίζω τις ΠΑΤΑΤΕΣ, τις κόβω σαν τηγανιτές, τις ξεπλένω και τις στεγνώνω σε απορροφητική πετσέτα.
Τις βάζω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ΑΛΑΤΙΖΩ και ραντίζω με λίγο ΛΑΔΑΚΙ.
Ανακατεύω καλά και τις ψήνω στους 220 βαθμούς με αέρα για περίπου 35 λεπτά.

Τζατζίκι
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
1 αγγουράκι τριμμένο
1 έως 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλατάκι κατά βούληση

Τρίβουμε και στύβουμε πολύ καλά το αγγούρι να φύγουν τα νερά του.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τις πιτούλες μας με τζατζίκι, ντοματούλα σε φετούλες, κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες, τα μπιφτέκια, τις πατατούλες, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.

Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπιφτεκόπιτες