Υλικά για τη ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. Φυτίνη
1/2 κούπα νισεστέ
χωριάτικο αλευρι οσο πάρει
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. Φυτίνη
1/2 κούπα νισεστέ
χωριάτικο αλευρι οσο πάρει
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και την αφήνουμε 5 λεπτά να κάνει φουσκαλίτσες.Προσθέτουμε το νισεστέ, αλάτι, τη Φυτίνη και χωριάτικο αλευράκι όσο πάρει για να γίνει μια ωραία, ελαφριά ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει καλά την κόβουμε, τη χωρίζουμε και φτιάχνουμε όσα πεϊνιρλί θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ελενα Μακαρη