Τη συνταγή για τη σφολιάτα τη βρήκα στο διαδίκτυο.
150 γρ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 πακέτο Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
500 γρ. τυρί ανάλατο
4 αυγά
αλάτι
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ
325 γρ. αλεύρι γ.ο.χ150 γρ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 πακέτο Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα500 γρ. τυρί ανάλατο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύω.Τρίβω στον τρίφτη το παγωμένο βούτυρο λίγο - λίγο ανακατεύοντας με το αλεύρι.
Αφού τελειώσει όλο το βούτυρο αρχίζω να προσθέτω λίγο - λίγο το νερό και το ξύδι και ανακατεύω.
Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Την κάνω μια μπάλα και τη βάζω στο ψυγείο μισή ώρα.
Ετοιμάζω την γέμιση.
Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω τα τυριά σπασμένα με το πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την γέμιση.
Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω τα τυριά σπασμένα με το πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και αφήνω στην άκρη.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζω στη μέση.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το πρώτο φύλλο, βάζω τη γέμιση, ανοίγω το άλλο φύλλο, σκεπάζω.
Αλείφω με έναν κρόκο αυγού που έχω αραιώσει με λίγο νερό και ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη