Κανταΐφι νηστίσιμο


ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Ένα νηστίσιμο γλυκό που κρατάει αρκετές μέρες και εκτός ψυγείου

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
1 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες Ηλιέλαιο
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Τέσσερις κουταλιές της σούπας φρυγανιά

Σιρόπι
Δύο κιλά ζάχαρη
Δύο λίτρα νερό
Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Δύο βανίλιες
Φλούδα λεμονιού
Χυμό από μισό λεμόνι

Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά και στο τελείωμα προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού τα αφήνουμε τα κρυώσει
Ανοίγουμε το κανταΐφι. Καλά με λαδομενα τα χέρια μας
Περνούμε μια ποσότητα μικρή προσθέτουμε το από μια κουταλιά από τα καρύδια που έχουμε ψηλοκοψη και τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο. Στην αντίσταση στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει. Ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Σιρόπιαζουμε ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Αν θέλουμε το σερβίρουμε και με φυστίκι Αιγίνης.


Credits:
Κατερινα Στεργιου
Κανταΐφι νηστίσιμο