ΡΟΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Υλικά (για περίπου 50 τεμάχια)
- 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ. μαργαρίνη Bella σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι
- 700 ml χλιαρό νερό
- 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. μπέικον Λακωνική
- 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή Λακωνική
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι! (Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο ακόμη αλεύρι! Θα δείτε στο ζύμωμα!)
- Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 30 με 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
- Απλώνουμε το τριμμένο τυρί και τα αλλαντικά και τυλίγουμε σε ρόλο.
- Κόβουμε το ρόλο σε ίσα μέρη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
- Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς για περίπου είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
