Κουνέλι στιφάδο



ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά:
1 κουνέλι σε μερίδες
900 - 1200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια (εσαλότ)
Ελαιόλαδο
120 ml κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ρίγανη
4 - 5 κόκκους μπαχάρι
1 στικ κανέλα
3 - 4 φύλλα δάφνης
2 - 3 σκ. σκόρδο
4 - 5 φύλλα βασιλικού
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κύβοι λαχανικών
900 - 1200 γρ. νερό

Εκτέλεση:
Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κουνέλι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα και κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας, τα προσθέτουμε ολόκληρα όπως είναι στην κατσαρόλα μαζί με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα και να καραμελώνουν.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, το μπαχάρι, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, τον βασιλικό και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί μας.
Προσθέτουμε την ντομάτα μας, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τέλος βάζουμε μέσα τους κύβους λαχανικών το νερό μέχρι να καλύψει την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 60-90 λεπτά.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Tips:
Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.
Άμα θέλουμε να πήξει περισσότερο η σάλτσα μας, 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε μέσα 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένες σε λίγο νερό.


Credits:
Alex Foukas
Κουνέλι στιφάδο