ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά:
- 1 κουνέλι σε μερίδες
- 900 - 1200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια (εσαλότ)
- Ελαιόλαδο
- 120 ml κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Ρίγανη
- 4 - 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλα
- 3 - 4 φύλλα δάφνης
- 2 - 3 σκ. σκόρδο
- 4 - 5 φύλλα βασιλικού
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κύβοι λαχανικών
- 900 - 1200 γρ. νερό
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κουνέλι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα και κρατάμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας, τα προσθέτουμε ολόκληρα όπως είναι στην κατσαρόλα μαζί με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα και να καραμελώνουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, το μπαχάρι, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, τον βασιλικό και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί μας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα μας, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τέλος βάζουμε μέσα τους κύβους λαχανικών το νερό μέχρι να καλύψει την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 60-90 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
Tips:
- Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.
- Άμα θέλουμε να πήξει περισσότερο η σάλτσα μας, 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε μέσα 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένες σε λίγο νερό.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas
