Μπισκοτάκια αμυγδάλου


ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Τραγανά, με αρώματα και φοβερή γεύση!!
Τα φτιάχνω 35 χρόνια... και πάντα αυτά μου ζητάνε!!
Όταν τα βάλετε σε τάπερ καλά κλεισμένα, αφού βέβαια κρυώσουν, παραμένουν τραγανά όπως την πρώτη στιγμή!!

ΥΛΙΚΑ
5 1/2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ καλαμποκέλαιο, 100 γρ. δλδ το φλιτζανάκι
4 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
800 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
2 φλυτζάνες σπασμένα αμύγδαλα ή όσο εσείς θέλετε, εγώ έβαλα 250 γρ.

Τα αφήνουμε για 20' περίπου, σκεπασμένο το ζυμάρι και μετά τα φτιάχνουμε!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο.
Μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα διαλυμένη μέσα.
Μετά την κανέλλα και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μισό αλεύρι κοσκινισμένο, τα αμύγδαλα και στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο + το μπέικιν χωρίς όμως το αλεύρι να το χτυπήσουμε στο μίξερ!
Η ζύμη να είναι μαλακή!
Χρησιμοποιώ δύο ισόπαχα ξυλάκια στο πλάι και ενδιάμεσα βαζω το ζυμάρι, από πάνω τα περνάω με τον πλάστη. Αυτό είναι πατέντα του συζύγου μου! 😍
Το δείχνω στη φωτογραφία...
Τα ψήνω στους 160 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά αλλά αυτό εξαρτάται και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος!!


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκοτάκια αμυγδάλου