Καλαμάρια κρασάτα με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές



ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Ένα φαγητό γεμάτο από ΦΟΒΕΡΗ νοστιμιά!!!!

Υλικά
1 κιλό καλαμάρια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (εγώ έβαλα από τις ροζ ντομάτες που κατάψυξα το καλοκαίρι )
1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
1/2 κούπα του νεσκαφέ λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγες πράσινες ελίτσες

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κομμένα καλαμάρια και τα ανακατεύω μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές και τα ανακατεύω για λίγο να μαλακώσουν μαζί με το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
Προσθέτω τον πελτέ, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. 
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω μέσα τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια (εγώ έβαλα την καλοκαιρινή ντομάτα που έχω κατάψυξη), το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
Το μαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά.
Έβαλα και λίγες πράσινες ελιτσες!!
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30 λεπτά με σόδα για να μαλακώσουν. Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.

Για τις ΠΑΤΑΤΕΣ που μοιάζουν σαν τηγανητές ενώ είναι στο φούρνο…
Αφού τις πλύνω πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζω με ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΛΑΤΙ, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και λίγο ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καλαμάρια κρασάτα με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές