Τραγανά κολοκυθάκια παρμεζάνας στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού



ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικα
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 πακέτο πατατάκια με ρίγανη, θρυμματισμένα στο μούλτι
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 αυγό
αλάτι
πάπρικα γλυκιά

Έκοψα τα κολοκυθάκια σας πατάτες στικς, αλάτισα ελαφρα και άφησα στην άκρη να στραγγίξουν.
Χτύπησα το αυγό σε ενα μπολ και το άφησα στην άκρη.
Έκοψα τα πατατάκια στο μούλτι μου και τα ανακάτεψα με την παρμεζάνα, το κορν φλαουρ και την πάπρικα.
Τέλος έβαζα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αυγό και μετά στο άλλο μείγμα.
Τοποθέτησα πάνω σε λαδόκολλα και έψησα στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!

Για το ντιπ γιαουρτιου
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας χυμό απο λεμόνι

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί και παγώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τραγανά κολοκυθάκια παρμεζάνας στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού