Πολύ απλή συνταγή βέβαια, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, αλλά έγινε τόσο νόστιμο και μαλακό, επειδή ήταν και φρεσκότατο, που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 700 γρ. ολόφρεσκο ΣΥΚΩΤΙ σε φέτες, το έπλυνα καλά και το άφησα στο ψυγείο (μισή ώρα περίπου) σε σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του.
- Κατόπιν το σκούπισα απαλά με χαρτί κουζίνας, και το έκοψα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά γιατί μαζεύει στο μαγείρεμα.
- Το ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΑ σε μια λεκάνη, έριξα και δύο χουφτίτσες ΑΛΕΥΡΙ και ανακάτεψα.
- Έβαλα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει (όχι να κολυμπάει στο λάδι όμως).
- Το τηγάνισα 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ελέγχοντας αν ψήνεται καλά.
- Έριξα το ΧΥΜΟ 1,5 ΛΕΜΟΝΙΟΥ και μπόλικη ΡΙΓΑΝΗ, το έψησα λίγα λεπτά ακόμη, κι έτοιμο.
- Συνόδεψα με χόρτα και πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Έλλη Παπαριστείδη