Συκωτάκι μοσχαρίσιο τηγανητό με λεμόνι και ρίγανη



ΣΥΚΩΤΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Πολύ απλή συνταγή βέβαια, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, αλλά έγινε τόσο νόστιμο και μαλακό, επειδή ήταν και φρεσκότατο, που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700 γρ. ολόφρεσκο ΣΥΚΩΤΙ σε φέτες, το έπλυνα καλά και το άφησα στο ψυγείο (μισή ώρα περίπου) σε σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του.
Κατόπιν το σκούπισα απαλά με χαρτί κουζίνας, το έκοψα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά γιατί μαζεύει στο μαγείρεμα, το ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΑ σε μια λεκάνη, έριξα και δύο χουφτίτσες ΑΛΕΥΡΙ, ανακάτεψα και έβαλα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει (όχι να κολυμπάει στο λάδι όμως).
Το τηγάνισα 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ελέγχοντας αν ψήνεται καλά, έριξα το ΧΥΜΟ 1,5 ΛΕΜΟΝΙΟΥ και μπόλικη ΡΙΓΑΝΗ, το έψησα λίγα λεπτά ακόμη, κι έτοιμο.
Συνόδεψε χόρτα με πατάτες.


Credits:
Έλλη Παπαριστείδη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Συκωτάκι μοσχαρίσιο τηγανητό με λεμόνι και ρίγανη