Τυροπιτάκια


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Με την κλασσική παλιά συνταγή ζύμης με το γιαούρτι!

Για τη γέμιση βάζετε
ό,τι τυρί θέλετε, εγώ έβαλα τυρί φέτα, ανθότυρο, παρμεζάνα και μοτσαρέλα,
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο.
πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
(για μεζούρα έχουμε τον κεσέ του γιαουρτιού)
1 κεσέ γιαούρτι πλήρες, 200 γρ.
1 κεσέ λιωμένο βούτυρο, εγώ χρησιμοποίησα 250 γραμμάρια βούτυρο Λούπαρκ ανάλατο
3 κεσέδες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για κέικ, τότε θα βάλετε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
(συνήθως βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κεσεδάκια και αλεύρι για κέικ 1 κεσεδάκι και βάζω και μπέικιν πάουντερ αλλά λιγοστεύω την ποσότητα, από 3 κουταλάκια του γλυκού βάζω δύο κουταλάκια του γλυκού)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Στον κάδο του μίξερ ή σε μία λεκάνη ζυμώνετε με τα χέρια σας.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, γιαούρτι και αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Δημιουργούμε μια μπάλα με το μαλακό ζυμάρι μας, τυλίγουμε με μεμβράνη ή σε σακουλάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Μετά παίρνουμε λίγη - λίγη ζύμη, ανοίγουμε ένα μικρό πιτάκι, βάζουμε το μείγμα τυριών και φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, στον αέρα στους 160 βαθμούς, πάντα ο φούρνος προθερμασμένος.