Αρωματικό κέικ με γλάσο από κακάο και σοκολάτα


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πολύ αφράτο και ζουμερό!!

ΥΛΙΚΑ
ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ!!!
1 βούτυρο αγελάδας 250 γρ.
4 αυγά
350 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1 κούπα του νεσκαφέ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
100 γρ. τρούφα (τα 80 γρ. τρούφας μέσα και τα 20 πάνω από το ΓΛΑΣΟ)

Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ.
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι και το χυμό εναλλάξ με λίγο αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμενο με το baking powder και το ανακατεύουμε με τη μαριζ.
Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μία φόρμα Νο26 και πασπαλίζουμε με κακάο και λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα το κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Ο χρόνος εξαρτάται από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας!
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο (να μην κολλάει επάνω δλδ).
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχουμε κάνει βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό, σοκολάτα και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στο τέλος προσθέτουμε 1 κουταλάκι μέλι και 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο.


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αρωματικό κέικ με γλάσο από κακάο και σοκολάτα