Φλογέρες Μπακλαβαδάκια



ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

Εμείς στην Μυτιλήνη τον μπακλαβά τον κάνουμε με αμύγδαλο γι’ αυτό και γω τα έφτιαξα και αυτά με αμύγδαλο.
Μπορούν να γίνουν όμως είτε με καρύδι, είτε με φιστίκι ή ακόμη και ανάμεικτα.

Υλικά:
450 γρ. φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνα κανονική Βιτάμ λιωμένο (εγώ έβαλα becel) ή αγελαδινό βούτυρο για να μυρίζουν ωραία
400 γρ. αμύγδαλο χοντροαλεσμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμενο
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το σιρόπι:
2 κουπες νερό
2 κουπες ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
3 ξυλάκια γαρύφαλλο
1 κ.σ. γλυκόζη

Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα πυρέξ.
Βουτυρώνω το πρώτο φύλλο και βάζω ακριβώς πάνω σε αυτό άλλο ένα φύλλο (λιγότερο βούτυρο στο δεύτερο φύλλο).
Ρίχνω από το μείγμα του αμυγδάλου (ανακατεμένο αμύγδαλο + φρυγανιά + γαρύφαλλο + κανέλα) να πάει σε όλο το φύλλο, σκορπιστά αλλά όχι μεγάλη ποσότητα.
Χρησιμοποιώντας μια βελόνα πλεξίματος ή ακόμη και σίδερο για σουβλάκι ρολάρω από την στενή πλευρά του φύλλου όσο πιο σφιχτά μπορώ και πριν βγάλω την βελόνα πιέζω αριστερά δεξιά το ρολάκι για να κάνει τις τσακίσεις.
Αφαιρώ τη βελόνα και τοποθετώ στο πυρέξ.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα φύλλα. 
Τέλος μου έχει μείνει βούτυρο αρκετό πάνω από μισή φλυτζάνα, βουτυρώνω καλά όλα τα ρολάκια και τα περιχύνω με το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε.
Ψήνω στους 170 -180 βαθμούς για 45 - 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Το σιρόπι μόλις πιάσει να βράζει το αφήνουμε άλλο ένα 5λεπτό.
Και τα μπακλαβαδάκια και το σιρόπι ΖΕΣΤΑ!



Credits:
Sarelli Pinelopi
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Φλογέρες Μπακλαβαδάκια