ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι βάζω 50 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ να λιώσει.
- Προσθέτω 1,5 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ και το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτω 1 κούπα ΓΑΛΑ και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία μπεσαμέλ.
- Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω 200 γρ. ό,τι ΤΥΡΙΑ αρέσουν σε εμάς (έβαλα ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΓΚΟΥΝΤΑ και ΦΕΤΑ), 1 ΑΥΓΟ ελαφρά χτυπημένο και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ.
- Ετοιμάζω το ΖΥΜΑΡΙ και αφήνω να ξεκουραστεί.
- Ανοίγω 3 φύλλα των 50 γρ. όσο λεπτά μπορώ και απλώνω στο ταψάκι μου (20 εκ) να προεξέχουν, και λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. ρίχνω τη γέμιση και γυρίζω το ζυμαράκι σε κόθρο.
- Ψήνω την πίτα μου στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΕΔΩ θα βρείτε πολλές συνταγές για σπιτικό φύλλο για πίτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή της κυρίας Λεμονάκη.


