Κοτόπουλο χωριάτικο λεμονάτο



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Είναι πεντανόστιμο!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ σε κομμάτια, το πλένω και το στραγγίζω.
Το ΡΙΓΑΝΙΖΩ και το τηγανίζω με λίγο ΛΑΔΙ, γιατί θα βγάλει λίπος, και από τις δύο πλευρές.
Το ίδιο κάνω και με τις ΠΑΤΑΤΕΣ.
Αφού τηγανιστεί καλά το σβήνω με ΚΡΑΣΙ, προσθέτω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΘΥΜΑΡΙ και ένα ποτήρι ΝΕΡΟ και το αφήνω να βράσει για 3 τέταρτα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω 1 φλιτζανάκι του κάθε ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ με ενα κουταλακι του γλυκού ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.
Ρίχνω και τις ΠΑΤΑΤΕΣ και το βράζω για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Credits:
Lena Skouteri
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο χωριάτικο λεμονάτο