Πρασόπιτες με σπιτικό φύλλο και μπέικον


ΠΡΑΣΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

Η γεύση αυτής της πίτας είναι απλά φοβερή!!!
Με αυτό τον τρόπο έχω πάντα έτοιμη πίτα στην κατάψυξη και το μόνο που κάνω είναι να την ψήσω!!!

Εγώ δε ζυμώνω πλέον καθόλου, βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ζυμώνει ο γάντζος για 4 με 5 λεπτά.

Υλικά για 5 ταψάκια των 26cm
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
450 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το τρίβουμε με τα δύο μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το ξύδι και το αλάτι περιμετρικά, ανακατεύουμε και λίγο - λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

Υλικά για τη γέμιση
3 κιλά πράσα
1 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι
2 αυγά
ελάχιστο αλάτι, λόγω του τυριού
πιπέρι
10 φέτες μπέικον που τις ψήνουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά χτυπημένα όταν κρυώσουν τα πράσα.
Εάν έχουν πολλά υγρά τα σουρώνουμε για να μην μας μαλακώσουν τα κάτω φύλλα. Εγώ δε χρειάστηκε να τα σουρώσω.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις φέτες του μπέικον.
Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στη γέμιση.
Ζυγίζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μέρη, για να τη προσθέσουμε στα 5 ταψάκια μας.
Εγώ τα ταψάκια τα βάζω στην κατάψυξη και τα ψήνω όταν θέλω σε προθερμασμένο καλά φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 60 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο, πάντα στο κάτω μέρος με αντιστάσεις.
Το ίδιο βέβαια και τα φρέσκα!


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πρασόπιτες με σπιτικό φύλλο και μπέικον