Γεμιστά, ανεβατά κουλουράκια σαν τσουρεκάκια



ΓΕΜΙΣΤΑ, ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Είναι τόσο εύκολα… τόσο γρήγορα... και τόσο μα τόσο νόστιμα… που θα τα λατρέψετε!!!!
Γεμίστε τα με ό,τι τραβάει η ψυχή σας!!!
Εγώ γέμισα με αρωματική μαρμελάδα βερίκοκο, Μερέντα και σταφίδες!!!!
Μπορείτε να βάλετε και φρουί γλασέ... θα σας θυμίσουν Πανετόνε!!
Τα υλικά είναι λίγα, που όλοι έχουμε στο σπίτι!!!!

Υλικά για 20 κομμάτια
2 ποτήρια του νερού γάλα χλιαρό
1 ποτηρι ζάχαρη
100 γρ. φρέσκια μαγιά ή 4 φακελάκια ξηρή
3 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
2 φλυτζάνακια του καφέ λάδι ελαφρύ
1200 - 1250 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό διαλυμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Για τη γέμιση
πραλίνα φουντουκιού
μαρμελάδα βερίκοκο
σταφίδες - φρουί γλασέ
αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύω καλά να διαλυθουν.
Κατόπιν προσθέτω τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το λάδι, τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω.
Σταδιακά προσθέτω και το αλεύρι και ζυμωνώ μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι ελαφρώς κολλώδες, σαν αυτό του τσουρεκιού.
Λαδώνω τη λεκανίτσα και το ζυμαράκι στην επιφάνεια του, σκεπάζω με καθαρή πετσετούλα και αφήνω σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου να διπλασιαστεί το ζυμαρακι.
Χωρίζω σε 20 ίσες μπαλιτσες.
Ανοίγω φύλλο όχι πολύ λεπτό γιατί φουσκώνουν, ανοίγουν και φεύγει η γέμιση από μέσα και γεμίζω με ό,τι μου αρέσει.
Αν κολλάει στα χέρια ή στον πάγκο εργασίας η ζύμη μας, λαδώνω ελαφρά τα χέρια και την επιφάνεια.
Κλείνω καλά τις άκρες και γυρίζω το κορδονάκι σε σαλιγκαράκι ή το φτιάχνω κοτσιδούλες μικρές. Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι σχήμα θέλετε εσείς.
Αφήνω πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
Αλείφω με το αβγό και πασπαλιζω με αμύγδαλο φιλέ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 165 βαθμούς στο αεροθερμο και ψήνω για 20 - 25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τυλίγω με μεμβράνη και αποθηκεύω.


Credits:
Tzela Antonopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γεμιστά, ανεβατά κουλουράκια σαν τσουρεκάκια