Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα



ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
30 γρ. βούτυρο
4 - 5 σκελίδες σκόρδο
1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
2 μεσαία αυγά
150 γρ. παρμεζάνα
300 γρ. νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
αλάτι, χονδρό
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι, τα μακαρόνια μας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε το νερό, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σε ένα multi ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά, την παρμεζάνα και το νερό σιγά-σιγά ανακατεύοντας παράλληλα.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το σκόρδο, το μείγμα με τα αυγά, μπόλικο πιπέρι, επιπλέον αλάτι άμα χρειάζεται και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και παρμεζάνα.

Tips:
Άμα τα μακαρόνια μας δεν έχουν αρκετή υγρασία στο τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. 


Credits:
Alex Foukas
Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα