Κοκκινόψαρο πλακί


ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΠΛΑΚΙ

Υλικά
1 κοκκινόψαρο 800 γρ.
μικρές κόκκινες πατατούλες, ολόκληρες (πολύ νόστιμες!)
6 μέτρια κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
ντοματίνια
400 γρ. ροζ ντομάτες κατεψυγμένες (τις έχω καταψύξει εγώ το καλοκαίρι )
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε καλά, το αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τις πατατούλες, τα κρεμμύδια, τα σκορδά, κόβουμε το μαϊντανό και τα βάζουμε μέσα σε ένα λεκανάκι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν οι πατάτες μας.
Τα βάζουμε μαζί με το ψάρι στο ταψί μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ψάρι, πιπέρι, ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο και ένα κρασοπότηρο νερό.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 90 λεπτά, στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Το ανοίγουμε και εάν χρειαστεί να πάρει χρώμα ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.



Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοκκινόψαρο πλακί