ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ
Υλικά για 8 τεμάχια (2 άτομα)
- 150 γρ. φύλλα για τρίγωνα πανοράματος
- 12 φέτες τυρί γκούντα
- 8 φέτες πορκέτα
- 8 κ.τ.σ. γαλοτύρι
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 3 κ.σ. βιολογικό σουσάμι
- 1 αυγό με μια κ.σ. γάλα πλήρες
- σερβίρουμε με 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα σε 3 λωρίδες κατά μήκος.
- Παίρνουμε μια λωρίδα, πασπαλίζουμε με πινέλο λίγο βούτυρο, βάζουμε άλλη μια λωρίδα φύλλο και πασπαλίζουμε ξανά.
- Βάζουμε στην άκρη του φύλλου 1,5 φέτα τυρί, 1 φέτα αλλαντικό και 1 κ.σ. γαλοτύρι.
- Κάνουμε 2 στροφές με τα υλικά, διπλώνουμε κατά 2 εκατοστά τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε να ρολαρουμε μέχρι το τέλος των φύλλων.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φλογέρες.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα με σαράντα λεπτά και από τις 2 πλευρές.
- Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι!
Δημιουργός συνταγής: Haris Kounoupis B