Onion rings



ONION RINGS

Υλικά:
Για το κουρκούτι:
170 ml μπύρα
100 ml νερό
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, ψιλό
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα onion rings:
3 - 4 μεγάλα κρεμμύδια
αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα
αλάτι, ψιλό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για το κουρκούτι:
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα την μπύρα, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τα onion rings:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 0.5 εκ.
Αφαιρούμε το κέντρο προσεκτικά έτσι ώστε να μην σπάσουν και κρατάμε τις ροδέλες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Περνάμε τις ροδέλες μας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το κουρκούτι και ύστερα τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο που έχουμε βάλει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έχει κάψει καλά.
Αφαιρούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μαγιονέζα στο πλάι.

Tips:
Φροντίζουμε να έχει κάψει καλά το ηλιέλαιο έτσι ώστε να θωρακιστούν κατευθείαν από έξω.


Credits:
Alex Foukas
Onion rings