Κοτόπουλο αλά κρεμ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Υλικά:
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
2 μεσαία κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. λευκά μανιτάρια
60 ml κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
½ κ.σ. κορν φλάουρ(προαιρετικά)
150 ml νερό
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, χονδρό
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
μπούκοβο
δεντρολίβανο
εστραγκόν
έτοιμο ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, δεντρολίβανο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ψήνουμε από κάθε πλευρά για 2 - 3 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το βγάζουμε στην άκρη.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσουν τελείως τα υγρά τους
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε μέσα τον κύβο λαχανικών, το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει μέσα στο νερό μας, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, εστραγκόν και ανακατεύουμε
Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 15 - 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι μπασμάτι όσο είναι ζεστό

Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος light, αλλά θα πρέπει να βάλουμε το κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα


Credits:
Alex Foukas
Κοτόπουλο αλά κρεμ