ΣΩΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΟ (ALFREDO SAUCE)
Η γνωστή σε όλους σως παρμεζάνας που με τόση επιτυχία κάνει το εστιατόριο της Ρώμης Alfredo
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 150 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. τυρί κρέμα
- Σκόρδο σε σκόνη
- 500 ml γάλα
- 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία, μη κολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τυρί κρέμα και σκόνη σκόρδου, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κατεβάστε από τη φωτιά όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει.
- Η σάλτσα θα πήξει γρήγορα, αλλά μπορείτε να την αραιώσετε όσο θέλετε με λίγο γάλα.
- Προσθέστε μέσα τα ζεστά ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε αμέσως τρίβοντας από πάνω λίγο παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
ΠΗΓΗ
