Σως παρμεζάνας Αλφρέντο (Alfredo sauce)

 

ΣΩΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΟ (ALFREDO SAUCE)

Η γνωστή σε όλους σως παρμεζάνας που με τόση επιτυχία κάνει το εστιατόριο της Ρώμης Alfredo

Υλικά (για 4 μερίδες)
150 γρ. βούτυρο
220 γρ. τυρί κρέμα
Σκόρδο σε σκόνη
500 ml γάλα
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία, μη κολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τυρί κρέμα και σκόνη σκόρδου, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κατεβάστε από τη φωτιά όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει.
Η σάλτσα θα πήξει γρήγορα, αλλά μπορείτε να την αραιώσετε όσο θέλετε με λίγο γάλα.
Προσθέστε μέσα τα ζεστά ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε αμέσως τρίβοντας από πάνω λίγο παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.


Credits:
Gourmed
Σως παρμεζάνας Αλφρέντο (Alfredo sauce)