ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Υλικά
- 450 γρ. φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ανθόνερο
για τη γέμιση
- 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 3 φλ. αμύγδαλα με την φλούδα
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη.
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο.
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμός από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
- 1 πρέζα αλάτι
σιρόπι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 2,5 φλ. νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτύπησα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
- Μετά χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και στο τέλος με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
- Σε ένα μέτριο ταψί έστρωσα 6 φύλλα κάτω αλείφοντας με το βούτυρο.
- Έριξα τη γέμιση και από πάνω έβαλα αλλά 6 φύλλα αλείφοντας και αυτά.
- Το έκοψα και το ψέκασα με λίγο ανθόνερο.
- Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
- Το άφησα να κρυώσει, έκανα το σιρόπι και το έριξα από πάνω ζεστό.