Μελωμένο Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά


ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Όλα τα υλικά είναι κατά προτίμηση
Μπορείτε να βάλετε σε ότι ποσότητα σας αρέσει
Ενδεικτικά σας δίνω πως ακριβώς το έφτιαξα

Υλικά
1500 γρ. χτένι κομμένο σε μπουκιές (μπορούμε να το κάνουμε και με χοιρινό)
3 καρότα σε κομμένο σε φέτες
1 πράσο μεγάλο σε φέτες
2 κρεμμύδια σε κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες
1/2 κουτί ντοματινια ολόκληρα
1 φύλλο δάφνη

Για την σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού λαδι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κύβο φρέσκο λαχανικών

γραβιέρα σε κομμάτια η φέτα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα και χτυπάμε στο μουλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα.
Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε για λίγη ώρα με το χέρι.
Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι (αυτό είναι ανάλογα στη γάστρα). Εγώ έβαλα 1 ποτήρι του κρασιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει βράση, γύρω στα 15 λεπτά και μετά το κατεβάζουμε στους 180 και το αφήνουμε σχεδόν 3 ώρες.
Ενδιάμεσα το ανοίγουμε και το ελέγχουμε!
Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και το βάζουμε ίσα να λιώσει!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ
Μπορούμε να βάλουμε και πατάτες μινι και έτσι έχουμε ένα πλήρες φαγητό.
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε ότι χρώμα πιπεριάς μας αρέσει και μανιτάρια, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι χύνουν πολύ υγρό και θα σας έλεγα πρώτα να τα σοτάρετε και να τα βάλετε προς το τέλος του ψησίματος.
Τέλος να συμπληρώσω ότι μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να το αφήσετε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να το μαγειρέψετε!



Credits:
Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελωμένο Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά