Τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και φέτα



ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά για τη ζύμη της τάρτας (για ένα ταψάκι 24 με 25 εκ.)
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
110 γρ. βούτυρο παγωμένο
1 αυγό
1 κουτ. της σούπας παγωμένο νερό

Υλικά για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
2 με 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
400 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 αυγό
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 
Αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα multi και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο. 
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Τυλίγουμε τη ζύμη πολύ καλά σε μία μεμβράνη δίνοντας της το σχήμα ενός δίσκου και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στην συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι (προσοχή το σπανάκι πρέπει να πιει τα νερά του).
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα και σε μέγεθος τέτοιο, ώστε να καλύπτει τη βάση και τα πλαϊνά από την ταρτιέρα μας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη της τάρτας στη ταρτιέρα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα τυριά και το σπανάκι
Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40 με 50 στους 180 στον αέρα.


Credits: 
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και φέτα