Σπιτικά Hot Dogs



ΣΠΙΤΙΚΑ HOT DOGS

Υλικά:
130 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml νερό
15 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. αλάτι ψιλό
1 ασπράδι αυγού
310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το πλάσιμο
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος σε λίγο νερό
Σουσάμι
6 - 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Χονδρό αλάτι
Σπιτική κέτσαπ
Μουστάρδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το γάλα, το νερό, την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να
ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ασπράδι από το αυγό, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν αρχίσει να κολλάει πολύ το μείγμα και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το κουτάλι, αλευρώνουμε τα χέρια μας και τον πάγκο μας, αφαιρούμε από το μπολ και συνεχίζουμε στα χέρια το πλάσιμο.
Όταν σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι το τοποθετούμε σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1-1½ ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το παίρνουμε, το χωρίζουμε σε 6-8 κομμάτια, σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μια λαδόκολλα απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα και αφήνουμε κάπου ζεστά για άλλα 30 λεπτά τουλάχιστον καλυμμένα με μια πετσέτα.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρούμε την πετσέτα αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε αραιώσει σε νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα ψωμάκια μας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα μπόλικο αλάτι, τα λουκάνικα μας, τα βράζουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από την φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
Βγάζουμε να ψωμάκια μας από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
Τα κόβουμε οριζόντια, προσθέτουμε ένα λουκάνικο στο καθένα, γαρνίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα και σερβίρουμε.

Tips:
• Άμα έχετε μίξερ με γάντζο μπορείτε να φτιάξετε εκεί το ζυμάρι.
• Για να φουσκώσει το ζυμάρι πιο γρήγορα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C και μόλις πιάσει θερμοκρασία τον κλείνουμε, βάζουμε το ζυμάρι μέσα και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.


Credits:
Alex Foukas
Σπιτικά Hot Dogs