Μύδια τηγανητά



ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα και πλυμένα)
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πάπρικα
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι μας και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε τα μύδια, τα περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.



Μύδια τηγανητά