ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Υλικά
- 500 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα και πλυμένα)
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πάπρικα
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι μας και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε τα μύδια, τα περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
