Σαραγλί νηστίσιμο


ΣΑΡΑΓΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
στη μύτη του κουταλιού μαστίχα Χίου σε σκόνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελαφρύ

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη σχεδόν γεμάτες
2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας καλό μέλι
σταγόνες από λεμόνι
Βράζετε για 5 λεπτά και αν χρειαστεί ξαφρίζετε.

Ανοίγετε το κάθε φύλλο της κρούστας, ρίχνετε τη γέμιση που έχετε ανακατέψει τα παραπάνω μυρωδικά μέσα στο μίγμα και τυλίγετε αφού έχετε βάλει μέσα τη βέργα.
Μόλις τελειώσει το στήριγμα στο κάθε φύλλο πιέζετε με τα δύο σας δάχτυλα δεξιά και αριστερά τις άκρες για να γίνει η σούρα και τραβάτε τη βέργα.
Τοποθετείται μέσα σε ένα τετράγωνο πυρέξ.
Μόλις τελειώσετε όλη τη διαδικασία βάζετε να κάψει καλά το λάδι.
Όταν αρχίζει να κοχλάζει περιχύνετε το σαραγλί με το καυτό λάδι.
Αφήνετε να απορροφήσει τελείως το λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά, να σφίξει και να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνετε το γλυκό να είναι ζεστό… όχι καυτό!
Έχετε βράσει νωρίτερα το σιρόπι για 5 λεπτά και το έχετε και αυτό να είναι ζεστό.
Ρίχνετε ΖΕΣΤΟ σιρόπι σε ΖΕΣΤΟ γλυκό (ΟΧΙ να είναι καυτά και τα δύο)!


Credits:
Gogo Samiou
Σαραγλί νηστίσιμο