Κολοκυθοκεφτέδες με γλυκιά κολοκύθα ψημένοι στο φούρνο και ντιπ Γουακαμόλε



ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΝΤΙΠ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ

Πεντανόστιμοι και υγιεινοί Κολοκυθοκεφτέδες με Γουακαμόλε για συνοδευτικό, επίσης πολύ υγιεινό και ταιριάζει απόλυτα!!

Υλικά
1200 γρ. κολοκύθα γλυκιά, καθαρισμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο, ό,τι έχουμε
3 κ.σ. σιμιγδάλι
1 κούπα αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
έξτρα αλεύρι για το αλεύρωμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να κατεβάσει τα νερά της για καμία ώρα.
Κατόπιν στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια καλή κουταλιά της σούπας, τη ρίχνουμε στο αλεύρι, στρώνουμε με το χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.


Γουακαμόλε

2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
4 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο
1-  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 λεμόνι, το χυμό του και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Λιώνουμε με το πιρούνι καλά τα αβοκάντο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κολοκυθοκεφτέδες με γλυκιά κολοκύθα ψημένοι στο φούρνο και ντιπ Γουακαμόλε