Τούρτα Black Forest


ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

Ένα υπέροχο γλυκάκι με σοκολατένιο παντεσπάνι, πλούσια σαντιγί και κεράσια μαρασκίνο!!!

Για το παντεσπάνι!!!
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ (περίπου 10 λεπτά) 5 ΑΥΓΑ με 1 κούπα ΖΑΧΑΡΗ.
Ανακατεύουμε 1 κούπα ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ με 3 κ.σ. ΚΑΚΑΟ και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντάς τα με μια σπάτουλα κυκλικά προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ένα τσέρκι 24άρι, ρίχνουμε το μίγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε τρεις δίσκους. 
Τον τελευταίο δίσκο δηλ. την βάση το κόβουμε σε 12 ίσα τρίγωνα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε και βράζουμε 1 κούπα ΝΕΡΟ με 2 κ σ. ΖΑΧΑΡΗ και 2 κ.σ. ΚΑΚΑΟ.

Κάνουμε την σαντιγί:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 500 γρ. κρύα ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με 1 ποτήρι ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ώσπου να γίνει μια πλούσια ΣΑΝΤΙΓΙ.
Βάζουμε ένα δίσκο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ στο τσέρκι, τον ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ με ένα πινέλο, τον καλύπτουμε με ΣΑΝΤΙΓΙ και βάζουμε στην επιφάνεια κομμάτια ΚΕΡΑΣΙ ΜΑΡΑΣΚΙΝΟ.
Βάζουμε περιμετρικά τα τρίγωνα κομμάτια ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ και τα ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ και αυτά με ένα πινέλο.
Στη συνέχεια βάζουμε τον άλλο δίσκο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, τον ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ με ένα πινέλο, βάζουμε ένα παχύ στρώμα ΣΑΝΤΙΓΙ και βάζουμε στην επιφάνεια ολόκληρα ΚΕΡΑΣΙΑ ΜΑΡΑΣΚΙΝΟ.
Βγάζουμε το δαχτυλίδι από το τσέρκι, καλύπτουμε περιμετρικά εξωτερικά μέχρι τη μέση με ΣΑΝΤΙΓΙ και πασπαλίζουμε με ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το γλυκό μας με λίγη ΑΧΝΗ.


Credits:
Maria Anestaki
Λαχταριστές Δημιουργίες
Τούρτα Black Forest