Τούρτα black forest


ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

Παντεσπάνι υλικά
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάω αυγά, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι για 5-8 λεπτά στο μίξερ, να φουσκώσουν και να πήξουν.
Προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε 28άρι τσέρκι και ψήνω στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Λίγες σταγόνες λεμονιού
Το βράζω για 2'

Σάλτσα Βύσσινο υλικά
1 κονσέρβα βύσσινα
4 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. Κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Στραγγίζω την κονσέρβα με τα βύσσινα και βάζω το ζουμί τους σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω και τα βύσσινα και κατεβάζω από τη φωτιά.
Αφήνω να κρυώσει.

Σαντιγί
800 γρ. Κρέμα γάλακτος
Άχνη όσο γλυκιά την θέλω

Συναρμολόγηση
Κόβω το παντεσπάνι σε 2 πάτους, σιροπιάζω ελαφρά και απλώνω την μισή σάλτσα βύσσινο.
Απλώνω σαντιγί και από πάνω τρίβω κουβερτούρα.
Έπειτα ξανά παντεσπάνι, σάλτσα, σαντιγί, κουβερτούρα.
Και από πάνω κάνω ροζέτας, στο κέντρο νιφάδες κουβερτούρας και γύρω και γύρω βύσσινα που έχω κρατήσει.
Είναι πολύ νόστιμη και ελαφριά!


Credits:
Eleni Kalaitzidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ