Ριγκατόνι αλά κρεμ με μπέικον και καπνιστή γραβιέρα Κρήτης


ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

Υλικά
1/2 πακέτο ριγκατόνι
2 κουτάκια φυτική κρέμα των 200 ml
5 - 6 φετάκια μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.σ. Φυτίνη
1 σφηνάκι λευκό κρασί
μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από ότι λέει στη συσκευασία.
Χοντροκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε με τη Φυτίνη.
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα και το μοσχοκάρυδο.
Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
Τα αφήνουμε δυο λεπτά και τα σερβιρουμε με τριμμένο τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.