
Υλικά
- 1/2 πακέτο ριγκατόνι
- 2 κουτάκια φυτική κρέμα των 200 ml
- 5 - 6 φετάκια μπέικον
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. Φυτίνη
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από ότι λέει στη συσκευασία.
- Χοντροκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε με τη Φυτίνη.
- Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα και το μοσχοκάρυδο.
- Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
- Τα αφήνουμε δυο λεπτά και τα σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δημιουργός συνταγής: Ελενα Μακαρη