Κέικ με καρύδια



ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 φλ. ζάχαρη (300 γρ.)
2 αβγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλ. γάλα (160 γρ.)
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. αλεσμένο καρύδι

Εκτέλεση (από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα.
Σε τρίτο μπολ χτυπάμε τη λευκή ζάχαρη με το βούτυρο να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
Όταν το μείγμα έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα σιγά - σιγά.
Βάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, είτε αφού ενσωματώσουμε στο μείγμα το καρύδι και ανακατέψουμε, είτε βάζοντας σε στρώσεις μείγμα και καρύδια. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε. 
Αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Credits
Jenny Loufa
Λαχταριστές Δημιουργίες
Κέικ με καρύδια